miércoles, 17 de marzo de 2010

QUÈ ÉS?

La dansa és un art fonamental, és l'expressió directa d'un/a mateix/a a través del propi cos. En conseqüència, la dansa és un medi potent per a la teràpia ja que es focalitza en temes de desenvolupament evolutiu, d'identitat, de relacions intra i interpersonals i en les capacitats innates d' auto-curació.
Mitjançant la dansa comprendrem el binomi cos-ment com una unió i mirall mutu.Buscarem un canvi d'actitud corporal que es traduirà en un canvi vers un/a mateix/a i vers el món. Alliberarem tensions a través de moviments corporals i procurarem experiències que possibilitin expressar afectes reprimits o encapsulats. Desfarem defenses psíquiques que es manifesten com a cuirasses musculars i segmentacions del cos. Promourem la improvisació com a eina per a desenvolupar l' imaginari.

Entenem que els sentiments i pensaments generen moviment i que el moviment afecta a l'emoció i a la cognició. Concebem la dansa com a llenguatge encarnat i immediat, proveïdor d'informació sobre la nostra personalitat, els nostres conflictes i els desitjos.

Escoltarem el discurs del nostre cos sense expectatives; per a entendre'n la pròpia construcció, per a poder decontruir-la i resignificar-la.

La Dansa-teràpia ofereix un accés privilegiat al self obrint portes al context social.

TOT ALLÒ QUE SOM ES MANIFESTA EN EL COS.

No hay comentarios:

Publicar un comentario